Programmerare i ditt företag – är outsourcing en bra lösning?

17 October 2018
Posted in bemanning IT
17 October 2018 Sebastian

Det börjar bli allt svårare att hitta bra programmerare. Ett av de bästa sätten är att erbjuda bra lön. Om du inte har så stor budget finns det en annan väg ut – outsourcing. Det är en alltmer populär anställningsmodell. Läs mer om vad det innebär.

Vad är outsourcing?

Outsourcing är en modell för att anställa personal, som går ut på att hyra in dem. Du tecknar avtalet med ett annat programmeringsföretag eller med ett outsourcingföretag som tillhandahåller dig lämpliga, kvalificerade programmerare för en viss tidsperiod.

Upptäck fördelarna med outsourcing

Outsourcing fungerar i många branscher, men det är särskilt användbart inom IT. Varför? Det har sin grund i hur dagens marknad ser ut. IT-utvecklare värderar högt sitt arbete, det finns få av dem, och världsgiganterna frestar de bästa. Man kan ju knappast konkurrera med de villkor som Google eller Microsoft erbjuder. Den goda nyheten är att du inte behöver göra det. Du kan hyra in en utvecklare bara för ett visst projekt.

Det finns väldigt många fördelar med denna modell:  

  • du ​​behöver inte genomföra långsiktig rekrytering – du har en anställd direkt på plats 
  • du ​​betalar endast timpris, inte heltidslön;
  • du kan garantera kontinuiteten i arbetet, oavsett dina anställdas semester, helgdagar mm
  • Du betalar för den inhyrda personalen på enkla villkor 

Även de största företagen använder sig av outsourcing för att hyra in programmerare till specifika projekt. Samtidigt sparar de stora pengar. Om du behöver extra personal för en viss period eller specifika uppgifter, bör du överväga outsourcing-modellen i ditt företag!