IoT anger utvecklingsriktningen för IT-branschen

14 June 2018
Posted in bemanning IT
14 June 2018 Sebastian

Fram till nyligen var det möjligt att höra att det bara var tillfälligt, men idag vet vi redan vilken stor inverkan har IoT (Internet of Things) på världens tekniska utveckling. 

Gartners analys visade att 2020 över 20 miljarder enheter kommer att anslutas till det globala nätverket, och värdet på hela IoT-marknaden kommer att överstiga 300 miljarder dollar. Det är inte en fråga om tillfälliga trender längre. Det här är en trend som inte borde underskattas.

Från en spännande nyhet till praktiska tillämpningar

Den genomsnittliga användaren förknippar Internet of Things med prylar som kan anslutas till internet och därmed göra livet enklare. Det stämmer att för närvarande används denna teknik främst för att skapa intelligenta byggsystem, men detta är absolut inte allt det kan användas till.

IoT har också sin framtid inom bil-branschen (autonoma bilar), handelsbranschen (kylskåpet som kan beställa mat åt oss) och industrier. Det finns ingen återvändo från automatisering eftersom världsekonomin behöver det. Det är en effekt av åldrande samhällen och bristen på arbetare. 

Hur kommer din bransch att förändras tack vare internet of Things?

Om ditt företag behöver hjälp inom exempelvis IoT, kontakta: info@digitalflow.se