Hur väljer man rätt programmerare för uppgiften? Några ord om programmerarnas kompetenser

29 November 2018
Posted in bemanning IT
29 November 2018 Sebastian

Håller du på med ett intressant projekt? Du har rätt budget och din entusiasm och planer är större än K2-toppen? Utmärkt! Det finns bara ett problem- du måste välja rätt programmerare eller team för ditt projekt. Hur gör man det?

Definiera dina förväntningar

Planera dina uppgifter och gör en arbetsplan innan du fattar beslut kring teamet. Reflektera över dina förväntningar på ditt team och projekt som en CTO. Gör en lista med 10 egenskaper som den lämpliga programmeraren ska ha för att klara uppgiften.

Skapa en kandidatprofil

Hur är den perfekta arbetaren? Definitivt kompetent! Termen kompetens är dock relativ. Du kan ju självklart inte förvänta dig 20-årig erfarenhet från en junior utvecklare. Du måste välja en person som kommer att vara perfekt för den specifika uppgiften.

Vem letar du efter? Anta att det är en senior debugging developer. 

Vem är det?

Det är en person som:

  • har minst 5-7 års yrkeserfarenhet
  • har en rad mjuka färdigheter som gör att han/hon kan snabbt komma in och förstå projektet  samt   kommunicera med resten av teamet,
  • vet vilka verktyg som ska användas.
  • bryr sig om en bra atmosfär på jobbet, eftersom det påverkar resten av teamet (den äldre utvecklaren är en förebild för andra);
  • kan titta på koden som en helhet;
  • kan hitta en nål i en höstack – även det minsta misstaget kan förstöra ett flerårigt arbete.
  • Ge inte upp vid de första svårigheterna.

Börja leta

Om du redan vet vem du letar efter – börja direkt!

Rekrytera med hjälp av erfarna rekryteringsföretag eller sök hjälp hos ett outsourcingföretag som kan föreslå dig lämpliga kandidater och hyra en programmerare som passar utmärkt för ditt nya projekt.

Känner du till ett bra rekryteringsföretag? Tipsa gärna om detta i kommentarer.