Hur blir man en bättre programmerare?

11 June 2018
Posted in bemanning IT
11 June 2018 Sebastian

4 tips som du DIREKT kan använda 

En bra programmerare följer trender, kan snabbt och metodiskt lösa nya problem och skapar dessutom inte onödiga problem. Framför allt har han/hon behov av utveckling. I den här guiden hittar du 4 tips som hjälper dig att bli en bättre programmerare.

Delta i programmeringsmaraton – hackathon

Det finns ett flertal olika evenemang, där att team av programmerare måste utveckla en applikation under en given tidpunkt – lösa ett angivet problem. Programmering under en maraton är ett utmärkt tillfälle att lära sig arbetsmetoderna från andra specialister. Det är också ett sätt att presentera sina färdigheter för arbetsgivare. 

Var aktiv på forum 

Du har säkerligen tid för att skapa ett konto på en av sociala plattformar för programmerare.  Det är den perfekta platsen för utbyte av erfarenheter och inlärning av nya arbetsmetoder.

Läs böcker

Det skrivna ordet är oerhört viktigt för varje programmerare. Man får inte glömma att programmerare skapar applikationer för verkliga människor och att deras behov bör prioriteras. Ibland är det nödvändigt att kontakta kunden, så det är värt att ha en rik ordförråd och kunna formulera tankar på ett förståeligt sätt.

Specialisera dig 

Kan du bara ett programmeringsspråk? Lär dig det så gott du kan! 

Följ dessa tips och snabbt förbättra dina programmeringskunskaper. Detta kommer att stärka din position i branschen och låta dig välja vilka projekt du vill delta i.